Kunskap ger kompetens

Kunskap ger kompetens

Kunskap ger kompetens

Skrivutbildningar

TT Kompetens basutbildningar lär dig skriva snabbt, kortfattat och effektivt utan att tappa i saklighet

Skriva effektivt

TT Kompetens kvalificerade skrivutbildningar har utvecklats under lång tid. Målsättningen är att träna skribenter inom olika områden att bli effektivare i sitt skrivande men utan att tumma på saklighet och kvalitet.

Skrivutbildningarna är uppbyggd av ett antal moduler som kombineras på olika sätt beroende på syfte med utbildningen samt deltagarnas kunskapsnivå och behov. Utbildningen kan alltså variera i längd. Från en spännande inspirationsföreläsning på en eller ett par timmar till en kvalificerad skrivkurs som löper över en längre tid och där varje deltagare får personlig coachning kring sina texter.

Oavsett utbildningens längd och innehåll sker en individuell anpassning genom att TT Kompetens utbildare inför utbildningen går igenom upplägg och innehåll med beställaren. Exempel och övningar kan utgå från de texter som beställaren arbetar med till vardags.

Utbildningen kan omfatta en eller flera av följande moduler:

  • Baskurs I
  • Påbyggnadskurs I
  • Påbyggnadskurs II — individuell skrivträning
  • Specialmodul I — Skapa gemensamma skrivkulturer
  • Specialmodul II — Kommunikation för specialister

Läs mer Öppnas i nytt fönster.

Personlig skrivcoach

De flesta av oss skriver texter i jobbet. I ett brus med ett gigantiskt överskott på information behöver våra texter vara både tydliga och intresseväckande.

En del av oss går på kurs och andra läser böcker för att lära sig skriva. Men det finns en väg som är effektivare än andra — att få personliga kommentarer på sina egna texter. Kort sagt, få råd och stöd av en personlig skrivcoach.

Läs mer

Lär dig skriva klarspråk

Sedan snart fem år finns en språklag som säger att "språket i offentlig verksamhet ska vara vårdat, enkelt och begripligt."

TT Kompetens utbildning Klarspråk riktar sig särskilt till dig som arbetar som handläggare och som vill utveckla ditt skrivande.

Läs mer

Kommunikation för specialister

Specialister behöver ofta kommunicera med icke-specialister. Då fungerar inte längre fackspråket.

Journalistiken kommunicerar på ett sätt som gör att i stort sett alla kan förstå och hitta relevant kunskap och insikt. Den specialist som vill bli bra på att kommunicera med fler än kollegorna bör lära av journalistiken.

Läs mer


KONTAKTA OSS

Vill du komma i kontakt med oss gällande våra specialanpassade utbildningar? Använd formuläret nedan eller ring oss på telefon 076-12 96 700.

TT Kompetens

105 12 Stockholm

E-post: info@ttkompetens.se

Tel: 076-12 96 700

TT Kompetens är ett varumärke inom TT Nyhetsbyrån